Решение на Zebra Technologies осигурява съответствие с европейски изисквания за предоставяне на информация за алергени

12/07/2016

Според регламент 1169/2011 на Европейския парламент и на Съвета за предоставянето на информация за храните на потребителите, всички организации, които предлагат непредварително опакована храна или храна, опакована на място, трябва да предоставят информация за съдържанието на алергени.

Задължително е да има списък на всички алергени за всеки продукт или ястие на видно място – в менюто, на табло или информационна карта или пък да е ясно  написано, че информацията ще бъде предоставена от персонала при поискване. В последния случай трябва да има и писмена версия, която може да бъде изискана от потребителите.

Zebra Technologies предлага цялостно решение, което гарантира съответствие с европейския регламент. То се състои от картов принтер Zebra ZXP3, PVC карти и ленти, които са тествани и сертифицирани като безопасни за използване с храна. Времето, необходимо за монохромен двустранен печат на една карта е 10 секунди, а за едностранен – 5 секунди. PVC картите се предлагат в две разновидности – черен мат и бял гланц.

PVC картите са годни за използване с храна, тъй като покриват изискванията на регламент (ЕС) 10/2011 на Комисията, а лентите – регламент 1935/2004 НА Европейския Парламент и на Съвета.

Основните предимства на решението на Zebra са:

  • Предоставя цялата необходима информация за съдържащите се алергени
  • PVC картите са безопасни за използване с храна и лесно се почистват (дори в миялна машина)
  • Бързо се отпечатват, бързо се обновяват при промяна на продукта или цената, дълготрайни са и изглеждат професионално
  • Намалява се възможността за допускане на грешки като се импортират данни директно от базата
  • Възможност за брандиране и добавяне на изображения, които правят PVC картите по-привлекателни за потребителите

Вижте подробности в брошурата на Zebra Technologies (англ.)