Нови двумерни ръчни баркод скенери Zebra DS2200 и DS8100

24/01/2017

Zebra Technologies пусна в продажба две нови попълнения към портфолиото от ръчни двумерни баркод скенери. По този начин компанията вече има подходящ продукт за всеки клиент в сферата на търговията, без значение от конкретното приложение и ценови изисквания. Новите 2D скенери разчитат бързо и лесно практически всякакви баркодове и гарантират повишаване на продуктивността в търговския обект и по-добро обслужване на клиентите.

DS8100 е баркод скенер от най-висок клас, който поставя нови стандарти в категорията на ръчните имиджъри за общо приложение. Най-забележителните му характеристики са бързината и разстоянието на сканиране. Серия 8100 комбинира в едно 800 MHz микропоцесор, сензор с висока резолюция и патентованата PRZM технология на Zebra. Резултатът е мигновено разчитане дори на най-проблемните баркодове. Четецът има обхват на сканиране до 61 см и ярка точка за прицелване – касиерът може да сканира продуктите директно от количката на клиента.

Безжичният модел от серията – DS8178, притежава PowerPrecision+ smart батерия, която прави възможно непрекъснато сканиране в продължение на 24 часа, без нужда от зареждане. DS8178 е единственият скенер от този клас, който разполага с индикатор за статуса на батерията и подробна информация с метрики и показатели за всяко сканиране.

2D баркод скенерите Zebra DS8100 разчитат Digimarc баркодове – т.нар. баркодове на бъдещето. Digimarc технологията представлява печат на баркодове върху цялата повърхност на продукта. Тези баркодове, обаче, са невидими за човешкото око. Използването на Digimarc баркодове елиминира нуждата от прецизно насочване на скенера към баркода и така значително се намалява времето за сканиране.

DS8100 поддържат и т.нар. Multi-code Data Formatting (MDF). Тази технология позволява да се сканират множество баркодове с едно натискане на бутона и да се изпратят само необходимите на потребителя баркодове и то в зададената от него последователност.

Друга отличителна черта на DS8100 е възможността да прави снимки с висока резолюция на цели страници – 8.5х11 или А4. Информацията се прехвърля в подходящ електронен формат и така става ненужно закупуването на документен скенер.

Другата нова серия баркод скенери Zebra DS2200 е нискобюджетно решение за преминаване от линейни към двумерни баркодове, подходящо за малки и средни по размер компании. Новият баркод четец е създаден на базата на изключително успешния и използван на милиони места по света линеен скенер LS2208. DS2200 подобрява функционалността на LS2208, като в същото време добавя възможност за използване на 2D баркодове. Всички кабели и аксесоари на LS2208 са съвместими с DS2200.

DS2200 се доставя до клиента предварително конфигуриран и готов за употреба в почти всички приложения. Благодарение на иновативната технология на Zebra, наречена Scan-to-Connect, безжичният скенер DS2278 се свързва с всякакво мобилно устройство с Bluetooth (компютър, телефон, таблет) с една единствена стъпка. При включване на скенера към POS системата, той ще бъде автоматично идентифициран и свързан. Софтуерният алгоритъм PRZM гарантира безпроблемно разчитане от първия опит дори на баркодове с лошо качество.

Новите баркод скенери се предлагат в два модела: жичния DS2208 и безжичния DS2278. Без значение кой от двата модела се използва, при поставяне на скенера на стойката, той автоматично превключва режима и започва да работи като настолен, без да се налага промяна в настройките. Батерията на безжичния модел е 2400 mAh литиево-йонна и гарантира безпроблемна работа по време на цяла смяна.

Безжичният DS8178 и жичният DS2208 вече са в продажба. Жичният DS8108 ще се предлага от април 2017, а безжичният DS2278 - от август 2017.