Нов баркод скенер за приложение в производствени индустрии

31/05/2016

Баркод четец Zebra DS4308-XDПроследяването на всеки компонент при използването му е критично важно за качеството на произведения продукт. Ето защо, Zebra Technologies лансира новия баркод четец DS4308-XD – устройството, което може да сканира всички баркодове на поточната линия. DS4308-XD е създаден за работа в производството за четене на линейни и двумерни баркодове и директна маркировка (DPM) върху платки и други електронни компоненти от близко и далечно разстояние. Баркодовете могат да са отпечатани върху хартиени етикети, както и да са щамповани върху пластмасови или метални компоненти, както и да се визуализират на екран на мобилен телефон или компютър. Скенерът използва технология, която позволява безгрешно и бързо разчитане от първия опит дори на малки по размер (до 1,5 см.) или с висока плътност баркодове.

В производствените помещения традиционния звуков сигнал за разчитане на баркода може да е трудно доловим. Ето защо, DS4308-XD предлага сигнализация с вибрации – така служителите веднага се уверяват дали използват правилния компонент без да се налага повторно сканиране. Скенерът дава избор дали да се използват заедно вибрация и звук или само вибрация в по-тиха среда. Освен това има опция за избиране на звук, както и за регулиране силата му.

Скенерът автоматично засича кой интерфейс е закачен посредством „умни“ кабели и така се елиминира нуждата от сканиране на многобройни конфигурационни баркодове.

Спецификациите на DS4308-XD са съобразени с условията в производствената среда. Скенерът има устойчив корпус, който може да понесе изпускания върху бетонова повърхност от разстояние 1.83 м.

Zebra DS4308-XD е предназначен за приложение в автомобилостроенето, медицинското оборудване, електрониката и други производствени индустрии, в които трябва да се четат много малки по размер, често двумерни, баркодове.