Интегрирано решение за поставяне на UHF RFID тагове върху метални повърхности

11/03/2016

Silverline RFID tagЧетимостта на RFID таговете обикновено значително намалява, когато се поставят върху метална повърхност или върху пълен с течност съд. Поради тази причина, Confidex – водещ доставчик на RFID решения, разработи серията Silverline RFID тагове.  

Повечето RFID тагове за метал се поставят в твърд устойчив корпус, предназначен да защитава тага от околната среда и да отделя RFID чипа и антената от метала, върху който се монтират. Това създава затруднения за някои приложения, тъй като тези тагове могат да се поставят само върху равни повърхности. RFID таговете на Silverline са достатъчно гъвкави, за да могат да се монтират и на заоблени или неравни повърхности. Те работят без проблем дори върху предмети като бутилки с течности или метални цилиндри.   

Silverline RFID ZT410 принтер Тези RFID тагове са с по-голяма дебелина от обикновените и е трудно да се печатат и кодират със стандартен RFID баркод принтер. Ето защо, Zebra Technologies разработиха модификация на принтер ZT410 RFID – Silverline RFID ZT410, предназначена за работа със Silverline тагове.

Комбинацията от Silverline тагове, специализиран RFID принтер, както и RFID четците на Zebra представлява цялостно решение, приложимо в редица области. В здравеопазването ще може да се проследява инвентар като инвалидни колички, кушетки, кислородни бутилки и медико-диагностични инструменти. В производството, технологията е подходяща за маркиране на:  метални части, контейнери, инструменти и др. Тези тагове могат да се използват и за маркиране на ИТ активи като лаптопи, таблети, сървъри и др.

Считано от 25 февруари 2016, Zebra Technologies има ексклузивни права да предлага консумативите Confidex Silverline. Те са налични в три различни размера.